Antoneta Ioniță: Vrem centre de permanență in Brăila, doamnă ministru Pintea!

Antoneta Ioniță: Vrem centre de permanență in Brăila, doamnă ministru Pintea!
Like Tweet Pin it Share Share Email

În calitate de deputat al circumscripției electorale numărul 9 – Brăila, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că, în județul pe care îl reprezint, nu există decât un singur centru de permanență, iar în municipiul Brăila există inițiativa, în urma unei hotărâri de Consiliu Local, să se înființeze un prim centru de permanență. Acest centru de permanență va putea degreva unitatea de primire urgențe de o parte din cazurile de urgențe minore care se prezintă acolo, cazuri care predomină și supraaglomerează de cele mai multe ori această unitate.

Cu toate că autoritățile locale au făcut toate demersurile necesare pentru deschiderea acestui centru de permanență, mi s-a adus la cunoștință faptul că, în data de 13.06.2018, Ministerul Sănătății a trimis o adresă cu numărul 29466 către toate Direcțiile de Sănătate Publică, prin care acestea au fost informate că „ începând cu data de 13.06.2018 se suspendă înființarea de noi centre de permanență, până la o dată care va fi comunicată ulterior”.

În aceste condiții mai sus menționate, doresc să vă întreb dacă pentru Brăila există posibilitatea de a primi aprobarea deschiderii unui astfel de centru de permanență?

Comentarii (0)

Lasă un răspuns