Care este gradul de siguranța al cetățenilor și al elevilor, domnule Ministru Fifor?

Care este gradul de siguranța al cetățenilor și al elevilor, domnule Ministru Fifor?
Like Tweet Pin it Share Share Email

A trecut mai bine de o lună și jumătate de când, pe fondul tragediei de la Caracal, ați declarat public că sunteți direct interesat de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și a ordinii publice și de o luptă reală împotriva criminalității. Tot cu acea ocazie, ați afirmat că le-ați solicitat prefecților și șefilor structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne să realizeze o analiză privind vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică și, în special, în ceea ce privește siguranța elevilor în curtea școlii, dar și pe drumul zilnic spre și dinspre școală.

Reprezint, domnule ministru, în Parlamentul României, un județ unde infracționalitatea a fost și continuă să reprezinte o problemă. Din păcate, cifrele oficiale despre fenomenele infracționale în orașul și județul Brăila sunt tot mai rare și, în general, sunt cosmetizate în cadrul unor momente de bilanț, unde, evident, sunt prezentate doar succesele. Despre derapajele de tot felul citim, punctual, prin presa locală sau cea națională, dar dimensiunea acestora și, mai ales, măsurile care se iau pentru prevenirea și stoparea lor, devin informații cu statut ”confidențial”.

De aceea, vă rog să-mi răspundeți, domnule ministru, la o serie de întrebări:

  • Care este situația pe care, în urma solicitării dumneavoastră, ați primit-o de la Prefectura și structurile MAI din județul Brăila?
  • Cât de amplu se menține fenomenul infracțional și care este dinamica acestuia, în ultimii cinci ani?
  • Care sunt cele mai mari vulnerabilități identificate în județul Brăila, în ceea ce privește siguranța cetățeanului și ordinea publică?
  • Cât de sigure șunt școlile și liceele județului Brăila?
  • Care sunt măsurile pe care Prefectura Brăila și structurile MAI din județ le au în vedere pentru ca fenomenele infracționale să scadă, iar cetățenii și, mai ales, copiii și adolescenții, să se simtă în siguranță?

În speranța unui răspuns prompt, vă asigur, domnule ministru, de toată considerația.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns