Care este situația pacienților bolnavi de cancer din județele Brăila, Galați și Tulcea, în condițiile în care unicul aparat de radioterapie din zonă este defect, dna Sorina Pintea?

Care este situația pacienților bolnavi de cancer din județele Brăila, Galați și Tulcea, în condițiile în care unicul aparat de radioterapie din zonă este defect, dna Sorina Pintea?
Like Tweet Pin it Share Share Email

Am adresat o întrebare doamnei Sorina Pintea, ministrul Sănătății, interesata fiind de situația pacienților bolnavi de cancer din județele Brăila, Galați și Tulcea, în condițiile în care unicul aparat de radioterapie din zonă este defect

Probabil că ați fost informată că sunt deja două luni de când aparatul de radioterapie al Spitalului Județean de Urgență Galați, singurul care deservește cele câteva mii de pacienți bolnavi de cancer din județele Galați, Brăila și Tulcea, s-a defectat. O situație care face și mai dramatică soarta acestor oameni bolnavi care, dincolo de suferința în sine, sunt nevoiți să se urce în tren sau în mașină și să străbată sute de kilometri, de obicei până la București, pentru a beneficia de tratament. Ca medic, știu cât de complicat și ce consecințe poate avea un tratament oncologic, ce stări poate induce, astfel că un drum de câteva ore petrecut într-un microbuz sau într-un tren, după o ședință de terapie, poate fi considerat de-a dreptul inuman.

Din informațiile pe care le dețin, reparațiile la actualul aparat de radioterapie de la Galați sunt aproape imposibile, iar instalarea unui nou echipament nu se poate finaliza până la sfârșitul acestui an.

De aceea, doresc să aflu, doamnă ministru, cum vedeți rezolvarea situației pacienților bolnavi de cancer din județele Galați, Brăila și Tulcea și dacă nu vă temeți că, prin amânarea unei intervenții rapide, condamnați acești oameni la un sfârșit ce ar putea fi evitat, prin administrarea unui tratament corect și în condiții umane?

Comentarii (0)

Lasă un răspuns