Concordia între cele două Românii, prioritate absolută pentru viitorul acestei țări

Concordia între cele două Românii, prioritate absolută pentru viitorul acestei țări
Like Tweet Pin it Share Share Email

Săptămâna trecută am fost martorii unui moment istoric pentru țara noastră: Summintul de la Sibiu. O aniversare a bătrânei Europe, sărbătorită cu fast și invitați de prim rang, în micul nostru burg din Ardeal.

Evenimentul a fost unanim acceptat ca fiind unul organizat impecabil, o scenă pe care s-au transmis mesaje de unitate europene, chiar în prag de alegeri europarlamentare. Spiritul pro-european a cuprins România, iar țara noastră a avut enorm de câștigat în ochii colegilor noștri de uniune. 27 de șefi de stat au dezbătut la Sibiu teme de-o importanță majoră pentru viitorul nostru și au încercat să găsească un numitor comun pentru problemele cu care se confruntă în ultima vreme.

În același timp, la câteva sute de kilometri depărtare, la Iași, după cum am văzut cu toții, partidul de guvernământ a desfășurat sfidător un miting, care, ca orice lucru forțat, s-a întors împotriva celor care l-au organizat. Decizia liderului social-democrat de a sărbători Ziua Europei în acest mod s-a metamorfozat într-o grea lovitură în imaginea PSD. Astfel, am putut vedea pe micile ecrane două Românii profund contrastante, două Românii ai căror reprezentanți și-au transmis mesaje la limita urii, două Românii dezbinate. Spectacolul grotesc pus în scenă de PSD a presupus mii de oameni amărâți, aduși cu forța de șefi de organizații și de partid, pentru a asculta speech-uri cu tușe eurosceptice, care pun în pericol vocea României în Parlamentul European. A presupus alte mii de funcționari publici, de medici, de profesori, luați cu arcanul de la joburile lor, sub amenințarea că, dacă nu se deplasează la Iași riscă să-și pioardă locurile de muncă și stabilitatea familiilor lor.

Dragi colegi,

Ne aflăm într-o situație care pune în pericol stabilitatea României și viitorul nostru în Uniunea Europeană. În încercarea sa de a-l salva cu orice preț pe Liviu Dragnea, PSD periclitează viitorul nostru european. Retorica PSD, de a se plasa împotriva UE, face rău României, pe termen mediu și lung. Acest gen de retorică găunoasă nu face bine României, în condițiile în care noi ne-am asumat niște responsabilități, ca țară, iar faptul că discursul și acțiunile actualului guvern nu sunt apreciate o demonstrează faptul că familia socialistă europeană întoarce spatele PSD.

 La summit-ul de la Sibiu, președintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit cu opt șefi de state și de guverne din țări membre ale Partidului Popular European (PPE). PSD și ALDE sunt igmnorați de partenerii lor europeni. Îngrijorător pentru România, nu pentru formațiunile politice care par că și-au pierdut de tot busola. Ludovic Orban a dezvăluit, după întâlnirea cu cel pe care îl numeşte ”prietenul său şi al României”, liderul PPE Joseph Daul, că acest conflict cu UE, generat de liderii de la București orbiţi de interese personale nu serveşte nimănui. Momentul de la Iași demonstrează clar că PSD nu trece printr-o mare criză de imagine doar în România, ci și pe plan european. Niciun membru al guvernului nu a fost invitat la înaltul summit, pentru că pur și simplu, socialiștii europeni au refuzat să-i aibă prin preajmă.

Cred că este și responsabilitatea noastră ca astfel de conflicte, care împart România în două, să înceteze. Nu-și mai au locul! Este lipsă de responsabilitate și de respect față de români și față de România! Concordia între cele două Românii trebuie să devină o prioritate absolută pentru viitorul acestei țări! Altfel, viitorul nu ne va ierta!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns