Declaratie politica scumpiri – Dupa noi, potopul!

Declaratie politica scumpiri – Dupa noi, potopul!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Asist de ceva timp, uluită, la spectacolul politic oferit de actualii guvernanţi. Încerc să-mi dau seama care ar putea fi strategia pe care aceştia o vor pune în aplicare astfel încât noi, românii, „să nu o ducem binişor, ci foarte bine”, după cum ne promitea dl Liviu Dragnea. Care e drumul către ”foarte bine”? Un prim val de scumpiri apărut la jumătatea lunii septembrie, după introducere accizei la carburanţi, creşteri apărute, parcă, să-i facă în ciudă actualului premier care ne asigura că preţurile la pompă nu se vor modifica. Un al doilea val de scumpiri a apărut de la 1 octombrie. Un litru de benzină a sărit de 5 lei dar bărbaţii de stat din coalitia de guvernare se întrec în a da declaraţii sarcastice, de parcă ai zice că toată viaţa şi-au dorit să fie prezentatori de stand up comedy, nu miniştri în Guvernul României.
„Eu nu am văzut nicio scumpire, despre ce vorbim?”, „eu nu am carnet de conducere”, „n-am fost să fac plinul dar am încredere în ceea ce zice premierul”, sunt replici ultracunoscute pe care miniştri importanţi le-au făcut în faţa presei, fără a se gândi la oamenii simpli, acei plătitori de taxe şi impozite care, pe bună dreptate, reacţionează vehement în mediul online. Colac peste pupăză, şeful Senatului vine cu o explicaţie senină referitoare la creşterea ROBOR. Empatizand cu cei cărora le-au crescut ratele la credite în lei, dl Tăriceanu declară că „Slavă Domnului, eu nu am niciun credit”. Bineînţeles, domnia să vorbea „pe persoană fizică”.
Încerc să identific un domeniu în care să performăm ca ţară, dar nu reuşesc. Probabil că beneficiind de contraperformanţele din sănătate, învăţământ, transporturi, agricultură, finanţe, justiţie, mi-e greu să văd eventualele realizări ale guvernului. Aud că Tarom face cheltuieli aiuritoare, dar ministrul Cuc ne vorbeşte despre relansarea companiei, văd cum elevii au început şcoala fără manuale, dar dl Pop şi-a făcut un scop în a polemiza cu dl Andrei Pleşu, dl Tudorel Toader se contrazice de la o zi la alta, în funcţie de interesele cerute de partid, dl Daea nu scapă niciun prilej să ne demonstreze câte scăpări lingvistice „are în dotare”. Poate nu ştiaţi, dar domnia să a fost la Brăila să viziteze „standardurile” de la un târg agricol.
Peste toate acestea, în prag de iarnă vin valuri de scumpiri la energia electrică, gaze naturale, carburanţi, credite. Oamenii nemulţumiţi au început să protesteze în stradă. Au fost cei din sindicatul Solidaritatea, au fost lucrătorii de pe Ambulanţe, au ieşit profesorii în faţă prefecturilor. Peste tot şi toate, apare şeful PSD, dl Liviu Dragnea, care ne spune zâmbind sarcastic: „până la urmă, o să fie bine.” Desigur, nu a menţionat pentru cine o să fie bine, dar cred că e de la sine înţeles: domnia sa se adresa colegilor şi prietenilor săi. Lor o să le fie bine, că nouă, românilor, o să ne fie din ce în ce mai greu să digerăm politicile guvernamentale. Un Guvern care pare să aibă drept motto „după noi, potopul”! Să ne ferească Dumnezeu!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns