Declaratie politica Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului

Declaratie politica Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului
Like Tweet Pin it Share Share Email

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc in fiecare an in data de 4 februarie si uneste lumea sub o singura tema, pentru a evidentia lupta dusa impotriva cancerului.

Sarbatorirea acestei zile are un dublu sens: pe de o parte are scopul de a ne ajuta sa crestem gradul de constientizare a populatiei asupra cancerului si pe de alta parte de a incuraja preventia, detectia si tratamentul, astfel incat sa reducem numarul de decese din fiecare an.

In prezent, 8,2 milioane de oameni mor anual din cauza cancerului in intreaga lume, iar dintre acestia, 4 milioane mor prematur (cu varste intre 30 si 69 de ani).

Protectia sanatatii, despre care astazi, din pacate se discuta conceptual, poate deveni un deziderat tangibil, in conditiile depunerii unor eforturi reale, la nivelul intregii societati civile, daca se aplica triada: EDUCATIE+ CONSTIENTIZARE+ REESPONSABILIZARE.

Acesta este motivul pentru care astazi, va invit sa participati la dezbaterea cu tema: “NU LUPTI SINGUR! NU RENUNTAM!”, la care o invit in deschiderea lucrarilor sa ia cuvantul pe doamna doctor Ileana Branza, medic primar medicina de familie.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns