M-am născut în Brăila- orașul salcâmilor- într-un cartier plin de verdeață, iar în copilărie mi-a plăcut foarte mult să îmi petrec timpul în natură. Obișnuiam să merg foarte des în vacanțe la bunici, să îi ajut la treburile gospodărești, dar și să mă joc cu alți copii de vârsta mea. Oricând se ivea ocazia, mergeam la pescuit cu familia și chiar aveam noroc la prins pește. Am făcut foarte mult sport în copilărie, începând de la handbal,gimnastică ritmică, tenis, patinaj artistic, atletism, volei.
Deși inițial am fost atrasă de limba engleză și o perioadă mi-am dorit să devin profesoară de engleză, întrucât de mică mi-a plăcut să ajut oamenii, în clasa a 6-a deja știam că voi deveni medic. În viața mea am avut câteva exemple după care m-am călăuzit, unul din ele fiind al unui prieten de familie, care urma cursurile facultății de medicină din București.
Am urmat cursurile renumitei școli gimnaziale Mihai Eminescu, pe care am reprezentat-o cu cinste în clasa a 8-a la olimpiada națională de limba și literatura română, unde am obținut mențiunea I și premiul special.
La examenul de admitere la liceu am intrat cu media generala 10.00 și am urmat profilul chimie-biologie al liceului Nicolae Balcescu. Aici am avut șansa să am doi profesori excepționali: Maria Danciu la chimie și Nicolae Stoica la biologie, care m-au călăuzit spre visul de a deveni medic.
Am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie UMF Carol Davila București în anul 1995, iar după rezidentiatul de 3 ani de medicină generală, m-am angajat la Spitalul județean de Urgență Brăila în compartimentul de primire urgențe, cel mai solicitant departament dintr-un spital.
De-a lungul anilor am participat la numeroase cursuri de pregătire postuniversitara: în anul 2002 am obținut competența în medicina de urgență și ecografie generala, în anul 2004 am obținut competența în managementul serviciilor de sănătate, în anul 2004 am obținut gradul de medic specialist în medicina de urgenta, iar în anul 2005 am obținut titlul de medic primar în specialitatea medicină generală.
Începând cu anul 2001 și până în septembrie 2010 am fost medicul șef al UPU Brăila, iar din septembrie 2010 și până în noiembrie 2014 am fost medicul șef al UPU-SMURD Brăila, timp în care am coordonat activitatea personalului angajat în UPU, precum și a echipajelor de prim ajutor calificat formate din paramedici din cadrul ISU Brăila. De UPU mă leagă multe amintiri, a fost și va rămâne dragostea mea cea dintâi. Aici am salvat nenumărate vieți, am organizat o secție modernă și m-am călit în lupta cu bolile. A fost cea mai mare provocare la care am fost supusă și căreia i-am făcut față cu brio!
Din anul 2015 m-am retras spre medicina de familie, profesand această specialitate într-un cabinet medical individual cu peste 3000 de pacienti, cabinet deschis în orașul natal, foarte aproape de locul unde m-am născut. Cu această ocazie am făcut cunoștință cu o altă față a sistemului sanitar, medicina de familie, specialitate de care m-am îndrăgostit și pe care aș practica-o de fiecare dată dacă ar fi să o iau de la capăt!
În meseria mea, cea de medic, seriozitatea este principala calitate cu care poți să ajungi la rezultate. Medicina este o îmbinare fericită între artă și știință, ce are în centrul preocupărilor ei sănătatea umană, fiind cea mai liberală profesie.
Personal consider că a sosit vremea schimbărilor, a transformărilor, acesta fiind motivul pentru care am intrat în politică în anul 2010. Partidul Național Liberal este singurul partid în care m-am regăsit, fiind un partid cu o bogată tradiție și istorie, unde liderii acestui partid, aleși pe criterii de integritate și competență, se pliază pe o moralitate și un profesionalism de invidiat pentru celelalte partide.
În PNL am întâlnit oameni care au aceleași valori și principii, motiv pentru care m-am alăturat acestei echipe formata din oameni valorosi, care doresc să promoveze oamenii care au dovedit că pot să îndeplinească ceea ce si-au propus.
Principiile dupa care mă ghidez în viață sunt: valoare, performanță, profesionalism, corectitudine, seriozitate, iar cei care mă cunosc știu acest lucru. Am o familie frumoasă, sunt mamă a doi băieți cu care mă mândresc, iar soțului meu îi datorez foarte mult pentru tot ce am reușit până acum în viață!
Și nu în ultimul rând le mulțumesc părinților mei pentru educația pe care mi-au dat-o și pentru tot ceea ce au făcut pentru mine! Datorită lor sunt ceea ce sunt, omul Antoneta Ionita!