Eveniment OFL Braila – ”Universul Femeii. Arta de a fi feminină.”

Like Tweet Pin it Share Share Email

Așa cum scriitorul francez Alphonse de Lamartine reușește într-un mod cu totul aparte să considere că ”la începutul tuturor lucrurilor mărețe se află o femeie”, și noi, Organizația Femeilor Liberale Filiala Brăila am încercat astăzi să prezentăm ”Universul Femeii. Arta de a fi feminină.”

Am vorbit despre eternul feminin ca fiind un arhetip psihologic sau un principiu flosofic și am prezentat câteva din calitățile cu care este înzestrată femeia: blândețe, tandrețe, răbdare, generozitate, ospitalitate, empatie, castitate, atenție la detalii, disponibilitatea de a se sacrifica, dubla zi de muncă, sacra predestinare, grija de tot ce o înconjoară, respect pentru viață.

Seara a continuat cu prezentarea modului în care a apărut iubirea, iar cel mai bine este redat acest lucru în Mitul Androginului relatat de Platon, în ”Banchetul”. Astfel, la început trăiau pe Pământ, într-o sferă, ființele androgine, un bărbat și o femeie lipiți spate în spate. Puterea lor nu a trecut neobservată de zei care au hotărât să separe acele ființe tăind sfera în două bucăți.  Se zice că, de atunci, cele două jumătăți se caută una pe alta toată viața, iar dacă se regăsesc, vor forma ființa perfectă de odinioară. Forma sferică a androginului ne duce cu gândul la Universul închis, perfect. Mulțumim Domnilor Vlad Mazilu și Vasile Datcu pentru seara frumoasă pe care ne-au oferit-o.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns