Guvernarea României, între premierul șobolan și comisia pentru adevăr

Guvernarea României, între premierul șobolan și comisia pentru adevăr
Like Tweet Pin it Share Share Email

Vă propun un exercițiu de imaginație (sau de imagine, cum ar zice doamna Dăncilă): încercați să citiți într-o zi tot ceea ce scrie presa românească, gândindu-vă că sunt știri care se întâmplă într-o altă țară. Dați-le politicienilor alte nume și încercați să renunțați la preferințele politice. Puneți cap la cap aceste informații și va asigur că iese o poveste interesantă de domeniul științifico-fantastic.

Politicienii din coaliția PSD-ALDE se întrec în fiecare zi în a inventa personaje negative cu care se luptă de dimineață până seara, bineînțeles pentru bunăstarea românilor. Au fost băsiștii care aduseseră molima portocalie peste țară, a apărut Iohannis – cel care și-a permis să fie de o altă religie decât majoritatea creștin-ortodoxă, am ieșit din spațiul mioritic și l-am pus la zid pe Soros, cel care-și aruncă milioanele de euro peste populația patriei care se încăpățânează să #REZIST la creșterile spectaculoase ale economiei.

Mai nou, Ponta – fiul renegat al formațiunii social-democrate – a devenit dușmanul liderilor PSD: „Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului”, a fost modul in care a fost fost descris de către liderul Dragnea, la un post de televiziune. Mai mult, colegii săi i-au catalogat drept trădători pe acei psd-iști care au ales să părăsească corabia, uitând că, la rândul lor, au racolat alți senatori si deputați pentru a-și păstra majoritatea în Parlament.

De când au obținut guvernarea, țara se află supusă unui tir continuu al știrilor în care ei, psd-iștii, făcătorii de bine ai României, nu sunt lăsați să-și pună în aplicare mărețele idei cuprinse în programul de guvernare. Nimic despre majoritatea confortabilă din parlament, nimic despre lipsa autostrăzilor, nimic despre incapacitatea de a implementa o lege care să aibă cap și coadă.

Important este să generăm subiecte ușor de comentat, astfel încât populația să uite și de bunăstare, și de promisiuni, și de realizări. Nu s-au făcut autostrăzi? Nimic mai simplu: ieșim la tv și promitem că se vor face alte autostrăzi în parteneriat public privat. Nu acum, ci în mandatul viitor. Ies oamenii în stradă? Sigur au primit bani de la Soros, de la multinaționale sau de la opoziție. Fac grevă cadrele medicale? Sunt niște nerecunoscători care nu văd că România le oferă aceleași condiții ca țările din vestul Europei. Pur și simplu refuză!

Povești incredibile spuse de guvernanți fără să le tresară niciun mușchi pe față, în momentul în care rostesc asemena aberații. Ce dacă există filmări care deconspira calitatea de mincinos al unui ministru ce vorbește despre scăderea salariilor? Care-i problema că benzina a crescut față de vara trecută cu 30-40%? Până la urmă, cine spune că reprezentanții României trebuie să vorbească corect gramatical?

Sunt fapte pe care le descopăr în fiecare zi, sunt minciuni care jignesc inteligența oricărui român educat. E o cursă împotriva realităților cotidiene, o manipulare continuă guvernamentală. Iar colac peste pupăză, dl Tăriceanu dorește să înființeze o comisie pentru adevăr. Curat murdar, monșer!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns