Guvernul PSD politizează examenul de rezidențiat, examenul nu trebuie amânat, el poate fi susținut la data stabilită. Dăncilă să dea Ordonanță de Urgență!

Guvernul PSD politizează examenul de rezidențiat, examenul nu trebuie amânat, el poate fi susținut la data stabilită. Dăncilă să dea Ordonanță de Urgență!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Actuala guvernare se folosește, în această campanie electorală, până și de studenții de la Medicină. Există pârghii legale pentru ca examentul de rezidențiat să poată fi susținut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanță de Urgență pentru ca Ministerul Sănătății să organizeze, fără a avea nevoie și de acceptul Ministerului Educației, examenul de rezidențiat.

În trei ani de guvernare, PSD a dat Ordonanțe de Urgență pe bandă rulantă doar ca să facă pe plac intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, însă acum, când există cu adevărat o urgență, Guvernul nu ia nici o măsură.

Cer premierului Viorica Dăncilă, cât și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ca la următoarea ședință de Guvern să ia măsurile legale și să ofere șansa studenților de a participa la examenul de rezidențiat.

Executivul nu se poate prevala de faptul că nu are la îndemână pârghiile legale. Le are! Faptul că Guvernul încă nu a găsit soluția arată nivelul scăzut de competență și de rea-voință ce caracterizează astăzi administrația centrală controlată de PSD.

Soluții legale există, însă prim-ministrul Vorica Dăncilă, cât și ministrul Sănătății se fac că nu le văd. Această atitudine a Guvernului reprezintă încă un argument în plus că această moțiune de cenzură a Opoziției reprezintă cu adevărat o necesitate politică.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns