Infectiile nosocomiale din spitale, ar putea disparea, treptat.

Infectiile nosocomiale din spitale, ar putea disparea, treptat.
Like Tweet Pin it Share Share Email
În februarie 2017 printr-o declarație politică susținută în plenul Parlamentului, atrăgeam atenția asupra necesității unei noi strategii dedicate sănătății publice din România, întrucât în sistemul de sănătate siguranța populației este grav afectată. Subliniam atunci faptul că, pentru a îmbunătăți acest sistem „bolnav”, este necesară o nouă strategie pentru sănătate, cu proiecție solidă pentru viitor, prin crearea unui comitet interministerial, care să așeze la aceeași masă pe responsabilii din sănătate, ministerul mediului, muncii, educației, economiei, agriculturii și dezvoltării.
În luna martie 2017 atrăgeam atenția printr-o altă declarație despre nevoia urgentă de a elabora un Plan național de combatere a infecțiilor nosocomiale din spitale și de a se trata cu maximă seriozitate această problemă drept o urgență națională, pentru a nu mai muri oamenii cu zile în spitale.
Mă bucur să constat că demersurile mele nu au rămas nefinalizate : în prezent, pe site-ul Ministerului Sănătății, la acte în transparență decizională, se află o Hotărâre de Guvern care prevede „Înființarea Comitetului Național pentru limitarea rezistenței microbiene”.
Acest comitet este format din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Educației Naționale, Casa Națională de Asigurări de sănătate, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Cantacuzino, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciștilor, Colegiul Medicilor Veterinari.
Scopul acestui Comitet Național este acela de a elabora și aplica o strategie de limitare creșterii rezistenței microbiene la antibiotice și a răspândirii microorganismelor rezistente la nivel național.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns