Inovație în medicină InoMed – dezbaterea cu tema „Știința întâlnește politicienii”

Inovație în medicină InoMed – dezbaterea cu tema „Știința întâlnește politicienii”
Like Tweet Pin it Share Share Email

În data de 16 aprilie la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, la inițiativa Centrului pentru Inovație în  medicină InoMed, am participat la dezbaterea cu tema „Știința întâlnește politicienii”.

Cu acest prilej, a fost lansat Raportul Anual „ State of Innovation” 2018, iar temele dezbătute au fost următoarele: medicina personalizată, imuno- oncologia, biotehnologia, medicina digitală, medicina genomica și eliminarea hepatitei C.

Au fost prezenți deputați și senatori membri ai Comisiilor de Sănătate din Parlamentul României, Prof.Dr Tudor Ciuleanu – Institutul Oncologic Cluj-Napoca, Prof.Dr Florinel Badulescu – Președinte Comisia de Oncologie Ministerul Sănătății, Dr. Cristian Grasu – Secretar de Stat Ministerul Sănătății, reprezentanți ai industriei farmaceutice.

Raportul „ State of Innovation” 2018 arată că volumul inovațiilor în domeniul medical este din ce în ce mai mare și impresionează prin viteza crescută cu care se schimbă schemele de tratament. Ca societate, avem șansa de a fi contemporani cu o transformare fundamentală și accelerată a sănătății.

Una din temele abordate a constituit-o „ Biomarkerii și diagnosticul de precizie al cancerului”. Concluziile care s-au desprins după prezentările acestei teme, au fost:

  • Dezvoltarea în cadrul Planului Național de Cancer a unui program de diagnostic de precizie pentru cancer prin efectuarea obligatorie a testelor pentru determinarea biomarkerilor
  • Dezvoltarea unei rețele naționale de laboratoare de diagnostic de precizie pentru cancer, dotate la cel mai înalt standard profesional și tehnologic
  • Constituirea Registrului Național de Cancer
  • Restartarea cercetării clinice în oncologie
  • Definirea unei căi rapide de evaluare și compensare pentru medicamentele personalizate
  • Includerea medicinei personalizate printre criteriile de calitate în acreditarea spitalelor și, în special, a centrelor oncologice

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns