Medicii, disprețuiți din nou de guvernarea PSD-ALDE, prin Legea pensiilor

Medicii, disprețuiți din nou de guvernarea PSD-ALDE, prin Legea pensiilor
Like Tweet Pin it Share Share Email

Noua Lege a pensiilor impusă de guvernarea PSD – ALDE vine să aducă noi discriminări în sistem și demonstrează preocuparea actualilor guvernanți pentru a favoriza pensiile speciale, multe dintre acestea nemeritate, în dauna oamenilor care au muncit o viață, este semnalul de alarmă tras de deputatul PNL Antoneta Ioniță. Parlamentarul brăilean este unul dintre inițiatorii unor amendamente la Legea pensiilor, prin care s-a dorit ca medicilor să le fie recunoscută întreaga activitate efectuată în sprijinul pacienților, inclusiv orele de gardă, dar care au fost ignorate de guvernanți.

Practic, s-a dorit cumularea orelor de gardă cu activitatea curentă, astfel încât medicii și personalul medical să fi putut ieși la pensie înainte de vârsta standard de pensionare prevăzută de legislația actuală, dar nu înainte de 57 de ani la femei și de 60 de ani la bărbați. ”Am propus ca, în funcție de orele de gardă lucrate și pentru care au achitat contribuțiile de asigurări sociale, personalul din sistemul medical să fi avut acest avantaj al ieșirii la pensie, la cerere. Cine dorea să rămână în sistem, o putea face. Nu trebuie uitat de stresul acestor oameni, de provocarea de a face zilnic față unui număr mult prea mare de pacienți, nu trebuie să neglijăm faptul că, uneori, personalul medical este pus în situația să muncească până la epuizare, pe fondul lipsei numărului insuficient de medici. Avem în prezent peste 50 de cazuri de medici români decedați din cauza stresului extrem, a nenumăratelor gărzi, dar și a nemulțumirilor legate de lipsa de respect, de aparatură, de materiale sanitare și a lipsei de perspective”, spune Antoneta Ioniță.

Prin amendamentele depuse s-a dorit ca personalul angajat în sistemul medical, care a efectuat ore de gardă, să fi beneficiat, la cerere, de pensionare înaintea vârstei standard, în cuantum direct proporțional cu numărul de gărzi efectuate. În plus, personalul operativ de intervenție din cadrul serviciilor de asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat ar fi putut opta, la cerere, de pensionare pentru limită de vârstă, fără penalizări, la 57 de ani, atât femeile, cât șin bărbații,  dacă ar fi avut vechime în activitate de minimum 20 de ani, ca personal profesionist operativ de intervenție. ”PSD a respins toate aceste amendamente. Importante rămân pensiile speciale, nu recunoașterea meritelor unor oameni de care depinde viața semenilor lor. PSD demonstrează încă o dată disprețul față de sănătate, de normalitate, de oameni și de viitorul lor”, concluzionează deputatul brăilean.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns