Paza la Unitatile de Primiri Urgente din spitale ar trebuie efectuata de jandarmi

Paza la Unitatile de Primiri Urgente din spitale ar trebuie efectuata de jandarmi
Like Tweet Pin it Share Share Email

Expunerea personalului medical, în special al celor ce-si desfășoară activitatea în unitățile de primire urgențe, la agresiune verbală și fizică, reprezintă o problemă actuală, reală și complexă, cu un impact negativ atât asupra personalului, pacienților, cât și asupra calității actului medical, deoarece munca în sănătate presupune contactul cu o gamă largă de oameni aflați în situații care pot fi dificile, iar oamenii care necesită îngrijire, precum și rudele acestora pot fi neliniștiți și îngrijorați, iar unii pot fi predispuși la violență.

Unitățile de primire urgențe gestionează crize care pot implica viață sau moarte, iar așteptarea poate genera frustrări – de ex. vizionarea unui alt pacient în stare mai critică ce a primit îngrijire primul, dar și un nivel ridicat de anxietate atât pacienților cât și membrilor de familie sau prietenilor care îi însoțesc.

De cele mai multe ori sistemul de pază existent în unitatea respectivă este reprezentat de o firmă de pază care nu de puține ori s-a dovedit ineficientă, iar cei aflați în dificultate au trebuit să apeleze la poliție și jandarmerie.

Efectele expunerii la agresiune pot fi imediate, dar și pe termen lung, și pot avea consecințe psihologice grave, inclusiv stresul post- traumatic. Unele repercusiuni psihologice ale expunerii la agresiune ale lucrătorilor din serviciile de urgență pot duce la scăderea satisfacției și a performanței la locul de muncă.

Având în vedere cele menționate mai sus, doresc să vă întreb dacă aveți în vedere posibilitatea ca jandarmeria să poată avea drept atribuții, prin structurile  sale specializate, paza personalului din unitățile de primire urgențe.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns