Pe ordinea de zi a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților s-a dezbătut marți mult așteptata Lege a Tuberculozei.

Pe ordinea de zi a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților s-a dezbătut marți mult așteptata Lege a Tuberculozei.
Like Tweet Pin it Share Share Email

Este cunoscut faptul că tuberculoza este o boală contagioasă, ucigașă fără tratament, iar anual, 25.000 de români sunt tratați de această boală. Suntem din păcate fruntași în Uniunea Europeană, aflându-ne pe primul loc, cu cel mai mare număr de bolnavi din UE. În fiecare zi, 3 români mor din cauza acestei boli.

După îndelungate discuții care s-au purtat între membrii Comisiei de Sănătate, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Institutului Marius Nasta și ai asociațiilor de pacienți reprezentați de doamna Paula Rusu, Legea Tuberculozei a fost votată în unanimitate de toți membrii Comisiei de Sănătate.

Această lege aduce beneficii pentru pacienți, dintre care exemplific unul care este  extrem de important: concediu plătit pe toată perioada tratamentului – beneficiu  major în special pentru pacienții care sunt infectați cu microbul rezistent la tratament ( tuberculoza multidrog rezistentă ), care au de urmat cel puțin 2 ani de tratament și care până acum nu beneficiau decât de 1 an de concediu, după care erau pensionați forțat.

Mă bucur că a fost un vot unanim din partea tuturor colegilor din comisie.  Cu toții am fost de acord că, ajutând pacientul fără resurse să se trateze, în acest fel se reduce numărul pacienților contagioși, mai ales al celor care rămân neidentificați în comunități.

Felicitări doamnei Paula Rusu pentru toată munca și eforturile depuse pentru ca această lege să fie votată!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns