Pesediștii, între ei!

Pesediștii, între ei!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Greu mi-a fost să cred, atunci când am intrat în politică, că va veni o zi în care va trebui să asist la lupta dintre unul sau mai multe grupuri din interiorul aceluiași partid. Să ne înțelegem, vorbesc despre un alt partid, nu cel din care fac parte. Greu mi-a fost să cred că voi ajunge să simpatizez cu una dintre părțile “beligerante”, să caut argumente pentru una sau alta dintre tabere.

Ceea ce se întâmplă astăzi în interiorul PSD depășește cu mult imaginația oricărui cetățean de bună credință. După ce au pus mâna pe putere în 2016, a urmat o perioadă în care, din cauza luptelor interne, s-a ajuns la situația disperată ca liderul PSD să-și demită doi premieri în decurs de numai un an. Motivul? Incompetența acestora, desigur, de parcă propunerile ar fi venit parașutate de la alte partide, nu din interiorul grupării social-democrate.

Ceea ce a urmat este, de departe, cea mai tristă glumă politică întâmplată după 1989. Un guvern “șchiop” atât din punct de vedere al comunicării, cât și de cel al performanțelor înregistrate. Un premier marionetă, alături de care se află un mare grup de oameni certați cu limba română și profesionalismul. Sunt și excepții, desigur, dar întăresc regula.

O spun fără nicio reținere: în PSD există și profesioniști. Oameni competenți, care au demonstrat că pot performa în domeniile lor de activitate. Un exemplu este comisarul european Corina Crețu, cea care zilele trecute, nu a mai rezistat și a declarat sec: “nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca mea”. Europarlamentarul PSD a spus clar și răspicat că sunt bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, dar nu avem proiecte. Și s-a referit la Podul peste Dunăre de la Brăila.

“Avem bani de studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate”. Corina Crețu a accentuat faptul că este necesar să se accelereze proiectul podului de la Brăila, completându-și declarația publică cu o frază care ar trebui să ne dea fiori: “Am pierdut 2 miliarde de euro pe marea infrastructură (…). Facem eforturi supraomenești să evităm dezangajarile de fonduri. Avem pentru acest an risc de pierdere de 800 de milioane de euro”.

Nu cred că mai e ceva de spus. Oameni din PSD, aflați pe funcții înalte, spun că acest guvern este neperformant. Că românii pierd bani europeni din cauza unor incompetenți ținuți pe funcții de conducere doar pentru simplul motiv că sunt obedienți față de liderul social-democrat. Ceea ce se întâmplă în România este o lupta internă între psd-iști. Dusă pe spinarea românilor!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns