Presiunile PNL determină Guvernul Dăncilă să majoreze plafonul de acordare a medicamentellor compensate și gratuite

Presiunile PNL determină Guvernul Dăncilă să majoreze plafonul de acordare a medicamentellor compensate și gratuite
Like Tweet Pin it Share Share Email

Presiunile exercitate de parlamentarii PNL și-au atins scopul și au  determinat Guvernul să ia în discuție situația a milioane de pensionari care, în urma majorării pensiilor cu câțiva lei, pierd 40% din compensarea prețului la medicamente, mai exact de la 90%, la 50%. Ca urmare a acestor presiuni, Guvernul Dăncilă a anunțat că vor benefia de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor, pensionarii cu pensii de până la 990 de lei, nu de 900 de lei, cum era până în prezent.

”Am spus de la început că majorarea punctului de pensie, fără alte măsuri compensatorii este o ipocrizie. Acest Guvern, cu o mână dă, iar cu două ia înapoi, însă important este săă dea bine la statistici. Ar fi fost o adevărată lovitură pentru milioane de pensionari să plătească și mai mult pentru medicamente, în condițiile în care deja plătesc  mai mult pentru alimentele de bază, pentru energie electrică și gaze”, a declarat Antoneta  Ioniță, deputat de Brăila, una dintre vocile credibile în apărarea pensionarilor.

Majorarea punctului de pensie, anunțată ca o mare realizare a Guvernnului Dăncilă, a făcut ca milioane de pensionari să depășească cu numai câțiva lei plafonul de 900 de lei, plafon sub care beneficiau de o compensare de 90% la medicamente. Peste acest plafon, compensarea ar fi fost de doar 50%, ceea ce i-ar fi făcut pe milioanele de pensionari aflați în această situație să scoată mai mulți bani din buzunare pentru medicamente.

Conform statisticilor oficiale, în România, din cca. 5 milioane de pensionari, cca 2,3 milioane au pensii lunare mai mici de 990 de lei, după majorarea anunțată de guvern.

”Aceasta este încă o victorie a PNL, partid care are voci credibile, cu expertiză, și care poate pune presiune, chiar și din opoziție, pe actualul Guvern Dăncilă, care trebuie să înțeleagă că nu poate guverna în detrimentul românilor”, a mai declarat Antoneta Ioniță.

Biroul de presă PNL Brăila

Comentarii (0)

Lasă un răspuns