Prioritățile Guvernului – între vorbe si fapte

Prioritățile Guvernului – între vorbe si fapte
Like Tweet Pin it Share Share Email

Indiferent de partidul din care face parte, nu cred că mai există vreun om politic care să aibă puterea de a crede cu sinceritate că actuala guvernare are  vreo idee clar conturată referitoare la dezvoltare României. Spun acest lucru bazându-mă pe faptul că oameni importanți din PSD au început să fie în opoziție cu acțiunile guvernamentale.

Corina Crețu critică de ceva timp guvernarea asigurată de propriul său partid. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, își acuză președintele social-democrat de sabotaj, afirmând că Liviu Dragnea le-a cerut consilierilor PSD să nu voteze marile proiecte ale Primăriei București. Fostul premier Mihai Tudose consideră că Liviu Dragnea, cel care guvernează prin intermediul doamnei Dăncilă, ar trebui să plece de la conducerea partidului, în timp ce doamna Ecaterina Andronescu pare mai deschisă ca oricând să expună mediatic greșelile colegilor săi aflați pe funcții înalte. Mai mult, persoana pe care PSD ne-a prezentat-o ca fiind cea mai bună soluție pentru a fi Președintele României, dl Victor Ponta, se poziționează ca cel mai mare adversar al guvernării actuale. Dacă mai amintesc despre cele două demiteri ale propriului guvern, una dintre ele chiar prin moțiune de cenzură, cred că am creionat tabloul celei mai caraghioase guvernări post-decembriste.

Din când în când, se mai găsește câte-un coechipier de-al domnului Dragnea care încearcă să pună în acord programul de guvernare cu amatorismul manifestat de actualii lideri politici. În acele momente, aflăm despre „prioritățile guvernului”, promisiuni făcute doar de dragul ratingului atins de anumite televiziuni. De fapt, singura prioritate este cea a modificării legilor justiției, pentru ca niște politicieni corupți, cercetați în procese aflate în diferite faze, să scape de pușcărie.

Nu avem autostrăzi? Nu contează, important e să lucrăm noaptea pentru o ordonanță de urgență pe legile justiției. Inflația a crescut într-un ritm amețitor? Nu-i nimic, ne ocupăm și de ea, dar după ce modificăm prin ordonanță de urgență o lege pe care am trecut-o în această vară prin parlament. Și da, are legătură tot cu legile justiției! Sistemul medical românesc scârțâie din toate încheieturile dar nu suntem preocupați de această situație deoarece Comisia de la Veneția ne strică planurile pe care le aveam pe justiție.

Așa că, haideți să nu ne mai obosiți cu explicații delirante despre cât de bine o duc românii sub guvernarea PSD-ALDE, pentru că realitatea din țară e cu totul alta: avem un guvern si o majoritate în Parlament care au o singură prioritate – să scape corupții din propriile partide de închisoare! Cu orice preț, pentru că „după voi, potopul”!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns