PSD dăunează grav românilor

PSD dăunează grav românilor
Like Tweet Pin it Share Share Email

La un an de când au câștigat alegerile parlamentare, coaliția majoritară PSD–ALDE a reușit „performanța ” să-şi schimbe de 3 ori guvernul și si-au încălcat grav promisiunile electorale față de români. Astfel, din totalul de 724 măsuri asumate în Programul de guvernare, 96 sunt parțial realizate și doar 33 dintre măsuri sunt realizate.

În anul 2017 guvernarea PSD-ALDE a irosit creșterea economică moștenită importantă de cea 7% și a aruncat banii câștigați în plus pe măsuri populiste care au distrus echilibrul economic. Aș aminti astfel că inflația a crescut de la 0,2% la începutul anului, la 3,3% în luna decembrie și există riscul ca în anul 2018 sa avem o inflație de peste 4%.

Guvernarea PSD–ALDE și-a încălcat promisiunile electorale de a garanta un cadru predictibil  pentru afaceri fără majorări de taxe. Astfel, în anul 2017 au fost operate 261 modificări ale codului fiscal ( la numai un an de la intrarea sa în vigoare), iar oamenii de afaceri și companiile au fost în permanență amenințați cu modificări fiscale peste noapte : impozitul pe gospodărie, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, etc. Haosul fiscal a dus la scăderea încasărilor și la reducerea investițiilor private din economie cu aproape 20%.

Cea mai mare minciună a programului de guvernare PSD-ALDE  s-a dovedit a fi majorarea salariilor din sectorul public cu 25% de la ianuarie 2018  prin adoptarea Legii salarizării unitare. Astfel, prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat sunt anulate majorările salariale promise, iar în sectorul privat salariile riscă să scadă.  De asemenea, prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10 %, bugetele locale au scăzut cu aproape 40%.

În domeniul educației și al sănătății  guvernarea PSD-ALDE  a provocat haos, și aș aminti faptul că în acest moment Ministerul Sănătății trece printr-una dintre cele mai grave crize de management din istoria sa. Anul 2017 a fost marcat de o gravă epidemie de rujeola care a dus la peste 10.000 de îmbolnăviri și 38 de decese, precum și la o criză a medicamentelor și vaccinurilor. În educație nu a fost făcut nici un progres în asigurarea funcționării normale a școlilor cu materiale educaționale necesare  și nici în asigurarea condițiilor sanitare și de siguranță publică a celor peste 2000 de școli care funcționează fără autorizații.

În ceea ce privește investițiile și atragerea de fonduri europene în anul 2017, acestea au atins minime record istorice. Marile proiecte de infrastructură au fost abandonate, nu au fost lansate proiecte noi majore  și nu s-au făcut progrese pe niciun șantier de lucru la autostrăzi sau la calea ferată.

Anul 2017 a fost anul în care am asistat la asaltul PSD-ALDE la independența Justiției. Au fost promovate astfel propuneri legislative de modificare a sistemului judiciar care să conducă la o subordonare politică a magistraților.

Dincolo de cifre, politicile publice și măsurile aplicate de către PSD arată că România se îndreaptă într-o direcție greșită: democratic, politic, economic și mai ales social.

Una peste alta putem spune că anul 2017 a fost un an pierdut pentru România, iar programul electoral datorită căruia Alianța PSD-ALDE a câștigat alegerile parlamentare din anul 2016 reprezintă cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a României.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns