România, în zodia derapajelor!

România, în zodia derapajelor!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Derapaj! Acesta este cuvântul pe care l-am auzit cel mai des în ultimul timp, când s-a vorbit despre conducerea țării de către alianța PSD – ALDE. De la limbajul diplomatic al reprezentanților României, până la acțiunile jandarmeriei, de la comportamentul și gafele primului ministru, până la dezinformarile unor europarlamentari.

Derapaje de la etică sau de la valorile europene, derapaje de la programul de guvernare sau de la solemnitatea unor sesiuni parlamentare. Pe toate le-am urmărit cu indignare, cu tristețea de a nu putea face altceva decât să-mi arăt dezacordul față de astfel de comportamente.

România a fost criticată de aproape toți eurodeputații prezenți la Strasbourg, în frunte cu prim – vicepreședintele Timmermans – un reprezentant de seamă al social-democraților europeni. Dânsul a vorbit despre derapajele înregistrate în lupta anticorupție, afirmând că GRECO și Comisia de la Veneția sunt în total acord cu punctul de vedere al Comisiei Europene. “Nu criticăm națiunea, poporul, criticăm propuneri legislative concrete. Vă ascundeți în spatele națiunii. Am văzut și premierul făcând asta”, a declarat Frans Timmermans de la înălțimea funcției pe care o ocupă.     Răspunsul oficialior, care  nu a întârziat să apară, a reprezentat un alt exemplu de derapaj politic. S-a vorbit despre amenințări brutale, despre afectarea imaginii României, despre rea-credință și dezinformare. Social-democrații români au atacat un important membru al familiei europene din care fac parte, fără a avea niciun fel de logică politică.

Mai mult, din rândul PSD s-a despins chiar și un atac la ambasadorul SUA, cel mai important aliat al țării noastre, motivul fiind acela că Hans Klemm ne-a arătat oglinda. A fost suficient pentru ca un parlamentar social-democrat să-l catalogheze pe oficialul american ca având un discur s “SECURISTOID” și să-i ceară EXPULZAREA din România.

Derapaje peste derapaje! Și toate făcute în numele  poporului, în numele votului primit în 2016. Dar dacă vrem să fim corecți, să nu dăm dovadă de ipocrizie și să ne asumăm greșeala din acel an, când noi, PNL, am fost departe de așteptările românilor, dându-le, astfel, posibilitatea celor de la PSD și ALDE să conducă România. E drept, au facut-o cu toate aceste derapaje care nu aveau cum să treacă neobservate de către partenerii europeni, și de către românii de bună credință.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns