Românii au sancționat PSD pentru că s-au săturat de România dezbinată

Românii au sancționat PSD pentru că s-au săturat de România dezbinată
Like Tweet Pin it Share Share Email

Suntem cu toții la finalul unei perioade agitate, în care fiecare dintre tabere a încercat să obțină un scor cât mai bun, să-și maximizeze rezultatul, în încercarea de a-și impune propriul candidat la Palatul Cotroceni. Nu pot să nu remarc, din păcate, că armele eleganței și ale disputei politice au fost abandonate de unii dintre politicieni, în special de cei care, până mai ieri, au condus România. Această campanie electorală a scos mizeria la suprafață, o mizerie nedemnă de un partid cum este PSD, și de un candidat, cum a fost Viorica Dăncilă. Între ceea ce s-a întâmplat în realitate și declarațiile celor care s-au autoproclamat aproape de români s-a căscat, de fapt, o prăpastie, iar românii au sancționat acest comportament.

După experiența ultimelor două luni, sunt realmente îngrijorată! Niciodată nu a mai existat atâta venin, atâta minciună într-o campanie electorală! Niciodată spațiul public nu a fost mai invadat ca acum de fake-news, de mesaje care au incitat efectiv la ură. Iar mesajele transmise în această campanie de PSD și de  liderii acestui partid au avut darul de a-i împărți pe români în două. Când, dragi colegi, când se întâmplă asta? Când mai avem câteva zile și sărbătorim 101 ani de la Marea Unire. Când suntem la 30 de ani de la Revoluție. Două evenimente care găsesc România dezbinată și pe români întorși unii împotriva altora.

Dragi colegi,

Sunt 30 de ani de democrație românească. Un timp suficient pentru a fi învățat principiile democrației. O democrație care înseamnă luptă de idei, de proiecte și de programe. O competiție cinstită, a argumentelor pro și contra, nu a jignirilor, atacurilor la persoană și minciunilor. Am fost realmente tristă duminică, după ce am văzut că PSD a încercat să-i prostească pe români cu aceleași vechi arme electorale, cu zahăr, cizme și ulei, când am constatat că încă se practică turismul electoral sau influența de la colțul secției de votare.

Din fericire, românii au sancționat clar și fără echivoc acest comportament. Este un semnal că generațiile se schimbă și că politica trebuie făcută responsabil, în beneficiul țării, nu în beneficiul unor grupuri restrânse. Sunt bucuroasă pentru că aceste derapaje au fost drastic amendate de români. Și m-aș bucura ca PSD, dar și noi toți, de pe scena politică, să învățăm din această lecție.

Da, sunt un om de dreapta și promovez politică liberală. Dar asta nu înseamnă că îmi doresc ca stânga, în România, să nu fie reprezentată. Tocmai aceasta este, așa cum spuneam mai sus, esența democrației. Competiția ideilor. Nu, dragi colegi, nu există două Românii, ci una singură! Iar această Românie trebuie să fie a principiilor, a valorilor și ideilor. România trebuie să rămână a românilor, care să se simtă aici acasă, respectați, într-un mediu în care să se dezvolte personal și profesional, în care să-și crească copiii și să-și pună în practică inițiativele.

Stimați colegi,

Încrederea românilor în Parlament este una scăzută, iar unul dintre motive este tocmai aroganța și disprețul cu care PSD i-a tratat pe oameni. Tocmai de aceea este necesar să nu încurajăm sub nicio formă acest tip de exprimare publică, să nu girăm manifestări lipsite de bun simț, să sancționăm orice derapaj, indiferent din partea cui vine. Avem cu toții nevoie de o revenire la dialog, la dispute constructive, care să ducă la un pic mai bine pentru oameni.

Românii au arătat că s-au săturat de discursul dur și ipocrit. Că doresc altceva. Că vor să simtă că și ei contează. Cred că și aici, în Parlamentul României, a venit timpul să privim lucrurile cu înțelepciune. Este momentul să scoatem din sertare legile care zac acolo uitate, pentru că au fost inițiate de opoziție, deși efectele lor influențează poate sute de mii sau milioane de oameni. A venit timpul ca Parlamentul să demonstreze că nu există două Românii, ci una singură, care poate și trebuie condusă responsabil!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns