Sănătatea românilor și nu schimbarea guvernelor trebuie să fie prioritatea momentului

Sănătatea românilor și nu schimbarea guvernelor trebuie să fie prioritatea momentului
Like Tweet Pin it Share Share Email

Ne aflăm cu toții în fața unei amenințări oarecum fără precedent pentru vremurile moderne: epidemia de coronavirus, plecată din China, a trecut granițele Asiei mai repede decât ne așteptam și a pătruns în Europa. Face ravagii în Italia, una dintre țările de care suntem strâns legați. Este evident că toți suntem îngrijorați de modul în care va evolua epidemia, mai ales că aceasta a ucis până acum mii de oameni, dar numărul real al deceselor nu este unul cert.

Din păcate, asistăm în aceste zile la un comportament irațional și lipsit de orice responsabilitate. Sunt tot mai mulți cei care încearcă să politizeze momentul, să-l transforme într-un subiect din care să câștige capital electoral. Preocuparea pentru a fi pregătiți cu spații conforme, în situația apariției unor cazuri de îmbolnăvire, cu materiale sanitare, medicamente, măști și tot ce este nevoie pentru tratament și prevenției a fost înlocuită cu absurde jocuri de imagine. Aflăm acum că am avea nevoie de un guvern tehnocrat, condus taman de secretarul de stat Raed Arafat, văzut ca singurul capabil să salveze România de coronavirus. Absurdul merge până acolo încât să se vorbească de noi guverne, în loc să vorbim despre soluții și realități.

Stimați colegi,

Fac apel la dumenavoastră și fac apel, în egală măsură, și la mass-media. Inducerea unei stări de panică în populație nu este soluția. Trebuie să ne guverneze pe toți, de această dată, responsabilitatea vorbelor și a informațiilor pe care le oferim publicului larg. Nu avem nevoie de isterii inutile, de temeri și de reacții fără discernământ. Ne aflăm în fața unei situații serioase, care impune măsuri mature și informații serioase.

În fața unei asemenea amenințări este nevoie de calm, de echilibru, de decizii luate corect și cumpătat. Da, este nevoie de controale stricte pe aeroporturi, în vămi și în orice alt loc pe unde ar pătrunde posibile cazuri, care să declanșeze epidemia. Sistemul sanitar românesc trebuie să fie pregătit să intervină, să fie dotat cu toate cele necesare. Dar este la fel de mare nevoie de o informare corectă a populației. Oamenii trebuie să știe cum să reacționeze și, mai ales, cum trebuie să prevină. Trebuie să înțeleagă că nu este o joacă, în condițiile în care ar apărea cazuri, dar și că nu au motive de îngrijorare, cât timp autoritățile își fac treaba și amenințarea pandemiei este încă una rezervată.

Da, noi, parlamentarii, în colegiile noastre, putem face măcar acum muncă de informare, alături de o mass-medie care își poate demonstra dovada maturității căpătate în cei 30 de ani de libertate. Stimați colegi, fac apel la dumneavoastră să ne comportăm ca niște oameni responsabili. Epidemia de coronavirus nu are culoare politică, iar ceea ce contează cu adevărat este sănătatea românilor!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns