Stadiul implementării programului de screening pentru cancerul de col uterin

Stadiul implementării programului de screening pentru cancerul de col uterin
Like Tweet Pin it Share Share Email

Ministerul Sănătății a demarat, cel puțin la nivel declarativ, în luna august a anului 2018, implementarea a șapte programe de screening, care vizează: depistarea precoce, diagnosticul și tratamentul tuberculozei, cancerului de col uterin, cancerului de sân, cancerului colorectal, hepatitei, screeningul cardiovascular și programe destinate gravidei și copilului.

Dintre toate acestea, în cazul programului de screening pentru cancerul de col uterin, Ministerul Sănătății a achiziționat opt unități mobile complet utilate și dotate pentru depistarea acestei boli, care urmează să fie livrate către șapte centre naționale.

Având în vedere cele menționate mai sus, doresc să precizați:

  • Care este stadiul implementării programului de screening pentru cancerul de col uterin?
  • Câte femei au beneficiat, până la acest moment de testare sau informare?
  • Câte dintre cele opt unități mobile utilate și dotate pentru depistarea acestei boli sunt funcționale, unde sunt acestea amplasate și câte paciente au beneficiat de servicii în cadrul acestui program?
  • În ce a constat campania de informare a potențialelor paciente privind prevenția cancerului de col uterin?
  • Care sunt sumele care au fost alocate până acum în cadrul acestui program, pentru achiziția de echipamente, plata personalului medical, a testelor, a campaniei de informare, a altor cheltuieli adiacente?
  • Ce sume sunt prevăzute pentru 2019 pentru continuarea/implementarea programului?

 

Solicit răspuns scris, precum și punerea la dispoziție a materialelor informative, indiferent de modul acestora de prezentare (print, materiale video, audio, on-line etc).

Comentarii (0)

Lasă un răspuns