Strategie în vreme de pandemie: fără scrupule!

Strategie în vreme de pandemie: fără scrupule!
Like Tweet Pin it Share Share Email

Vă mărturisesc, ca medic care s-a aflat în prima linie a bătăliei împotriva COVID-19, că am trăit cele mai complicate luni din viața mea. Colegii din sistemul medical știu ce înseamnă să tresari la fiecare telefon, cum este să stai cu emoții pentru un pacient care așteaptă un rezultat, cum trăiești fiecare caz ca și cum al fi al tău, din familie, și cât de mare  poate fi bucuria când afli că nu, boala nu s-a confirmat, sau că pacientul tău a scăpat viu și nevătămat.

Vă spun toate acestea deloc întâmplător. Pentru mulți, pare o normalitate, un comportament firesc, uman, ca între semeni care respectă viața și valorile ei. Din păcate, perioada de pandemie nu a fost trăită de toată lumea cu același gând că lucrurile trebuie să se sfârșească bine, că important este să luăm decizii bune la toate nivelurile, la București, la guvern, dar și la noi acasă, la prefectură, la consiliul județean sau la primărie.

Pentru PSD, pandemia nu a fost altceva decât o permanentă și incredibil de cinică campanie electorală. Îmbrăcată la început în bune intenții, și-a arătat până la urmă adevărata față și scopul. PSD n-a acționat nicio secundă la întâmplare, în ultimele două luni. A avut o strategie pentru pandemie. Fără scrupule! Fără milă! Fără nicio preocupare reală pentru oameni! Cu un singur scop: să mintă, să manipuleze, într-o goană nebună după voturi și cu speranța că oamenii mai pot fi din nou păcăliți!

Strategia este ușor de devoalat: unde au avut pârghii, sub formă de președinți de consilii județene sau primari, PSD s-a fălit inițial că alocă fonduri. După ce s-au fălit, cu gândul că punctează, au început să strige ba că nu găsesc materiale, ba că nu primesc nimic de la Ministerul Sănătății! În realitate, nu au avut niciun gând să aprovizioneze cum se cuvine spitalele și îmi cer scuze de la acei, probabili puțini, manageri de unități sanitare care au reușit să facă achizițiile într-un mod onest, dincolo de orice presiune a PSD!

Numai că, dragi colegi, Guvernul Orban a distribuit și măști, și mănuși, și echipamente, și fonduri. Banii au venit pentru aparatele de testare PCR-Real Time, o investiție care, dincolo de pandemie, crește capacitatea României de testare a populației, pentru tot felul de alte afecțiuni. Efectele acestei investiții se vor resimți în timp. Pentru PSD, nici asta nu a fost bine! Vin dintr-un județ unde managerul spitalului de urgență, sub maestra mână a președintelui pesedist de la Consiliul Județean Brăila, nici măcar nu a catadicsit să trimită la Ministerul Sănătății documentele necesare pentru a primi un aparat. Și asta este parte tot din strategie: nu contează oamenii, bolnavii, cazurile, ci important a fost ”să nu facem imagine PNL!”.

Și banii au continuat să meargă spre județe. Sub forma fondurilor pentru achiziția de aparatură, materiale și medicamente pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, un sector deficitar, tot pe fondul politicilor păguboase ale PSD-ului și doamnei Pintea. Multe miliarde de lei pentru fiecare județ! Și, în timp ce filele de buget erau deja aprobate pe la direcțiile de sănătate publică, pesediștii continuau să țipe că Ministerul Sănătății nu le dă nimic! Niciunul nu a suflat o vorbă despre banii de la București ci, cu maximă nerușinare, au continuat să se plângă și să blameze.

Aveau și de ce, câtă vreme guvernul liberal le-a luat jucăria și a pus ”STOP” achizițiilor dubioase de materiale sanitare, de la firme de casă, puse pe căpătuială, în vremuri de criză sanitară! Chiar și când depozitele UNIFARM au fost pline, la prețuri cinstite, cu tupeul lor maxim, președinții pesediști de consilii județene, primarii și șefii lor de spitale au continuat să se plângă că nu au de unde cumpăra sau produsele sunt scumpe, deși totul se găsește la liber și pe stoc.

Dar, dacă asta a fost strategia, nu au făcut decât să i se supună! Fără scrupule și fără discernământ! Și au mai făcut ceva PSD-iștii de peste tot: au criticat orice decizie, au pus bețe în roate oricărei măsuri, într-o încercare disperată de a ieși în față, de a se opune la orice, cu orice preț! A fost cea mai sinistră demonstrație că da, PSD face din orice un exercițiu de imagine, o campanie electorală deșănțată! Dragi colegi, nu am niciun motiv să vă dau sfaturi, dar totuși am să o fac: oamenii sunt sensibili în astfel de momente. Văd, înțeleg, dar, mai ales, sancționează. Mai ales pe cei fără scrupule!

Comentarii (0)

Lasă un răspuns