Ziua Dăruirii vs „Ziua Încasării”

Ziua Dăruirii vs „Ziua Încasării”
Like Tweet Pin it Share Share Email

Senatul României a votat o inițiativă prin intermediul căreia ar putea apărea o nouă sărbătoare în calendar: Ziua Dăruirii.  Inspirată de „marțea dăruirii” introdusă de americani în 2012, propunerea dlui Niculae Bădălău urmărește să-i determine pe români să facă acte caritabile.

Am citit expunerea de motive a acestei propuneri și am aflat că scopul promovării este acela de a încuraja generozitatea și implicarea socială. Acea implicare socială atât de iubită de către social-democrați, care au avut grijă ca pe data de 10 august să răsplătească cu vârf și îndesat manifestanții din Piața Victoriei. Peste 800 de români, implicați social, au făcut plângere la Parchet pentru modul în care au fost „răsplătiți” de jandarmi cu bastoane pe spinare, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Iar azi, la mai bine de o lună și jumătate, aflăm de la liderul PSD, Liviu Dragnea, că partidul a decis că s-a acționat legal.

Mi se pare o ipocrizie ca după o astfel de întâmplare tristă pentru români, să apară un parlamentar social – democrat cu o inițiativă care dorește, printre altele,   să-i  „contamineze pe alții de bucuria vieții”. Cine spune asta? Domnul Niculae Bădălău, nașu’ de la mediatizata  petrecere de tăiere a moțului, unde un manelist i-a dedicat celebra melodie „să vină diaspora, că noi mictionam pe ea”. Mă rog, nu așa erau versurile, dar asta era ideea desprinsă din melodie!

Să vorbești despre „bucuria vieții” când știi că un protestatar și-a pierdut viața după evenimentele din 10 august, să vorbești despre implicare socială când știi că ești părtaș la pedepsirea oamenilor nevinovați veniți în piață pentru a-și striga nemulțumirea față de un guvern incompetent, condus din umbră de condamnați penal, asta înseamnă să fii… psd-ist.

Pe 10 august, sute de români nevinovați au „încasat” bastoane prin „amabilitatea” Jandarmeriei. Astăzi, se încearcă rescrierea unei întâmplări triste, vorbindu-se despre lovituri de stat, sorosisti, drogați și grupări paramilitare. Se încearcă a se distrage atenția de la maltratarea românilor, oferindu-ne la schimb o nouă sărbătoare în calendar: Ziua Dăruirii – ințiativă menită să încurajeze generozitatea.

Dacă această idee ar fi venit de la un alt parlamentar, dacă ar fi apărut într-o altă perioada, mai fericită pentru țara noastră, aș fi îmbrățișat-o, cu siguranță. În acest context, însă, doar mă minunez că nimic nu-i mai face pe acești „oameni de stat” să roșească în față românilor, să se gândească că, la un moment dat, toți vom răspunde în fața legii pentru faptele noastre. Până atunci, însă, nu avem altceva de făcut decât să privim cu indignare către astfel de inițiative care au rolul de a-i discredita pe cetățeni.

Și de ce să nu facă asta, dacă tot se află la guvernare! Că, vorba aceluiași manelist, „nu avem frică de rău, la putere-i Bădălău!”

Comentarii (0)

Lasă un răspuns