Ziua municipiului Braila – 650 ani de atestare documentara

Ziua municipiului Braila – 650 ani de atestare documentara
Like Tweet Pin it Share Share Email

Ce poate fi mai frumos astăzi, 20 ianuarie 2018, în anul Centenarului Marii Uniri, orașul nostru drag de la Dunăre sărbătorește 650 de ani de atestare documentară.

Cu acest prilej, în această zi încărcată de istorie, am avut privilegiul să fiu alături de niște oameni inimoși la Muzeul Brăilei Carol I, loc în care s-au comemorat cei 650 ani de atestare a orașului intr-o atmosferă emoționantă care a trezit sublime trăiri în sufletele celor prezenți.

Evenimentul a marcat începutul unor alte expoziții și activități cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri, moment în care au fost deschise expozițiile „România – Centenarul Marii Uniri. Brăila,  650 de ani de atestare documentară” și „Regina  Maria – Regina soldat”. Cu această ocazie, am putut admira coroana și sceptrul regelui Ferdinand, precum și mantiile regelui Ferdinand I și reginei Maria a României pe care le-au purtat la ceremonia de încoronare de la Alba Iulia pe 15 octombrie 1922. De asemenea, cu sprijinul Asociației Culturale Române, am putut admira expoziția de fotografii ce o reprezentau pe Regina Maria în timpul primului război mondial.

Mă bucur că am fost alături de brăileni și oficialități în această zi încărcată de istorie și sper din tot sufletul că acest oraș și locuitorii lui vor cinsti în continuare memoria înaintașilor noștri! De asemenea, țin să mulțumesc echipei de oameni inimoși de la Muzeul Brăilei, care a făcut posibilă ca această marcare a celor 650 de ani să fie realizată atât de frumos!

La mulți ani, Brăila!  La mulți ani, brăileni!

Această prezentare necesită JavaScript.

Comentarii (0)

Lasă un răspuns